fbpx

Minőségi weboldalak nyolc ismertetője

online_marketing

Minőségi weboldalak azok, amik valóban üzletet generálnak majd neked. Manapság szinte mindenkinek van weboldala, és egyre több ember saját magának állítja össze a honlapját. Ez rendben is van. Van azonban néhány dolog, ami megkülönbözteti a minőségi weboldalakat az összes többitől. Nézzük meg mik ezek!

1. Legyen egy erős domain neved

A domain nevekért nagy verseny van mostanában. Válassz olyan nevet, ami kommunikálja, hogy ki vagy te, és ami könnyen megjegyezhető. A domain neved a branded egyik legfontosabb eleme. Ne használj érthetetlen fantázianeveket, hanem nevezd nevén a gyereket. 

2. Legyen egy érthető branded

A weboldal grafikáiban és színvilágában is kommunikálja a brandedet. Első pillantásra lássa a látogató a logódat, a saját vagy a céged nevét. A weboldal színvilága tükrözze a termékedet vagy szolgáltatásodat. Például egy zöld turmixokat áruló weboldal ne fekete vagy barba színvilággal rendelkezzen, mert ezek nem nagyon mennek a termékhez. És mindenekelőtt légy egységes. Egységes színek, képek, betű típusok. 

3. Jól látható elérhetőségek

A weboldal legfontosabb funkciója az, hogy elérjenek téged az ügyfeleid. Ezért a különféle elérhetőségeidet jól láthatóan tüntesd fel a weboldalon több helyen. Ez lehet a fejléc, lábléc, kapcsolati oldal, különféle akcióra buzdító gombok vagy szekciók. 

4. Jó navigáció

Az embereknek kevés az idejük, türelmetlenek, és mindent gyorsan szeretnének megoldani. Ezért legyen a weboldalad könnyen érthető, átlátható, világos. Első látásra derüljön ki, hogy milyen információért hova kell kattintani. Így legyen egy érthető menüsorod. Ez lehetőleg mindig maradjon látható az oldal tetején. De használhatsz oldalsávos menüt is, menüt a láblécben, illetve pontosan kommunikáló gombokat az oldalakon, amelyek kifejezik, hogy milyen tartalom bújik meg mögöttük. Az egyszerűbb most nagyszerűbb!

5. Jól szerkesztett oldalak

Fontos az, hogy letisztult oldalaid legyenek, ahol a fontos információk könnyen megtalálhatók. Ne veszítsd el a látogatókat azzal, hogy végtelen hosszú szöveget kellene elolvasniuk, vagy 6-8 kattintással kellene elérkezniük a kívánt információhoz. 

6. Jó tartalom

A weboldal a jó tartalommal fogja megfogni a látogatókat. A képek legyenek jó minőségűek, a szöveg legyen jól olvasható és informatív. Adj értéket a látogatóknak. Segíts nekik megoldani a problémájukat, adj hasznos ötleteket, kezeld a félelmeiket, ismerd el és biztasd őket. Ha úgy érzik, hogy hasznos és jó tartalmat kaptak, vissza fognak jönni máskor is. 

7. Figyelj a biztonságra

Legyen biztonságos az oldalad. Jó, ha rendelkezik SSL tanúsítvánnyal. Figyelj arra, hogy különféle bővítményekkel véded az oldalad az illetéktelen behatolóktól. Legyenek erős jelszavaid. Ez megkönnyíti a látogatók élményét, illetve megvéd téged sok bosszúságtól. 

8. Tedd közzé az ügyfeleid véleményét

Ma már nagyon fontos az, hogy ki mit gondol rólad, a termékeidről vagy szolgáltatásaidról. Ha látják a látogatóid, hogy mások elégedettek voltak veled, akkor könnyebben fognak vásárolni tőled. Tedd közzé az oldaladon a pozitív visszajelzéseket, hogy ezzel bizalmat építs a potenciális ügyfeleidben. 

 

Ha segítségre van szükséged ezek kivitelezésében, vagy ha érdekelnek a minőségi weboldalak, keress engem itt. 

Ha tetszett, oszd meg te is!

Fontos Információk

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!