fbpx

Web Design 2020

Web_design_trends

Web Design 2020 – Mik a trendek a weboldal design területén?

Új szelek fújnak a web design területén 2020-ban, illetve szerintem a pár éve elindult vonulatok teljesednek ki. Nézzük meg, hogy mik azok a dolgok, amiket ebben az évben menőnek tartanak a szakemberek egy-egy weboldal kialakításánál:

 1. Feltűnő színek használata
 2. Egyszerű, érthető formák, grafikák
 3. Animációk, videók, GIF-ek beépítése az oldalra
 4. A tartalom aszimmetrikus elhelyezése az oldalon
 5. Szembetűnő betű típusok használata
 6. Telefonra optimalizált design
 7. Kézzel készített rajzok, illusztrációk megjelenítése
 8. Minimalista stílus
 9. Sötétített képernyők
 10. 3D ábrák

 

Mit gondolok én?

Számomra fontos az, hogy a weboldal esztétikus legyen. Így szeretem a karakteres betűtípusokat, a színek használatát és az egyszerű formákat. 

Fontos az is, hogy a weboldal kommunikáljon egy érzést, egy élményt, hagyjon egy benyomást a látogatókban. Ezért a képek, videók, GIF-ek fontos szerepet játszanak. 

Már nem divat az, hogy a weboldal úgy jelenik meg a képernyőn, mint egy A4-es dokumentum, fekete kerettel a képernyő két szélén. A tartalom ma már a teljes képernyőt kitölti. Ez ad egy modern, lendületes stílust az oldalnak. 

Amit én még fontosnak tartok az az, hogy maga az oldal könnyen átlátható, és könnyen érthető legyen. A szöveget jól egészítse ki a kép vagy a videó, és ezek ne legyenek zavaróak. Érdemes figyelni arra is, hogy a mai weboldalak nem akkor jók, ha tele vannak mindenféle információval, irománnyal, aloldallal, hanem hogyha világosan kiderül belőle, a következő:

 • miről szól a weboldal
 • mi a célja
 • mit ad ez nekem
 • mit kell most csinálnom

 

Összegzés

Ha ezek a web design trendek, akkor ezeket mindenképpen vegyük figyelembe az új weboldalak létrehozásakor. Ami szerintem még fontos lehet, az az, hogy mindenképpen a célcsoportunknak megfelelő, világos üzeneteket helyezzünk el a weboldalon. És az sem árt, ha a saját egyéniségünket belecsempésszük abba, amit épp csinálunk, mint például ezen a példán itt.

Ezért lesz mindez a sajátunk. 

Weboldalak kialakítása témájában, keress bátran itt. 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!